maandag 17 april 2017

Druk, druk, druk...

De Paasdagen, en trouwens ook de week ervoor, het zouden rustige bedachtzame dagen moeten zijn, maar dat is al lang niet meer zo voor de meeste mensen. Het werk gaat door, de boodschappen voor uitbundige maaltijden moeten in huis gehaald worden, inpakken voor een lang weekend weg of voorbereidingen treffen voor de uitjes op de Paasdagen. Wat voor uitjes? Naar het pretpark of de meubelboulevard?

Zie de mens...... Hij heeft het zo druk als de kippen voor Pasen.


Sommige kinderen boften: ze mochten mee naar de Braakmanboerderij in Zeeuws-Vlaanderen, waar de boswachter en de vrijwilligers een speurtocht door de omgeving hadden uitgezet en paaseieren verstopten. Na een stevige wandeling konden ze die in de boerderij komen beschilderen. En wat lekkers te drinken en te smikkelen ontbrak ook niet.

Nu weten ze meteen waar ze terecht kunnen voor de stilte èn de geluiden van de natuur. Voor bloemen en vogels, voor waterdiertjes en kriebelbeestjes. Voor ruimte, beweging en avontuur. Voor klauteren in de natuurspeeltuin en knutselen in de boerderij. En om op pad te gaan met de boswachter.

Wellicht dat zij later met hun kinderen met Pasen toch liever de natuur opzoeken dan de meubelboulevard. En wat een geluk dat ze fijne ouders hebben, die ze deze ervaring van harte gunnen. Trouwens.....ook die mochten meedoen met eieren beschilderen en dat deden ze met ...verve.

(Zie: https://www.facebook.com/DeBraakman/).

© Jannie Trouwborst, april 2017.

Iedere dinsdag geeft Carel de Mari op zijn blog een woord op waarmee je een spreekwoord kunt bespreken. Iedereen kan altijd meedoen. Hoe? Mag je zelf weten. Je kunt een verhaal schrijven waarin het spreekwoord een rol speelt, je kunt in de etymologie duiken en de oorsprong van het gezegde verklaren, et cetera. Plaats een link onder het blog van Carel en lees daar ook de andere bijdragen.

1 opmerking:

  1. Wij genoten even onder de rook van Amsterdam. Er zijn zoveel prachtige plekjes in dit land

    BeantwoordenVerwijderen