maandag 5 januari 2015

Elke Maand Een Museum: #EMEM

Dankzij Suzanne (KLIK HIER) gaat het er misschien dit jaar dan toch eindelijk eens van komen: mijn museumjaarkaart en mijn kortingsabonnement van de NS worden eindelijk gebruikt waarvoor ze ooit bedoeld waren.
Ieder jaar opnieuw moet ik na een jaar constateren dat ik de gratis reisdagen niet opgemaakt hebt en dat ik mijn MJK eigenlijk net zo goed niet had kunnen kopen, want ook die is nauwelijks gebruikt. En dat is zo jammer, want de keren dat we er mee op stap gingen, hebben we mooie dingen gezien en een fijne dag gehad.

Ook met het theaterabonnement zat het niet mee dit jaar. Ziekte en onheil in de familie zorgden ervoor dat onze kaarten verliepen of dat we er anderen een plezier mee moesten doen. Te lang uitstellen betekende dat de films die ik graag wilde zien net weer uit de bioscoop verdwenen op het moment dat wij zouden gaan.

Alleen de musical De Soldaat van Oranje (KLIK HIER) kan niemand ons meer afnemen: dat is gelukkig wel gelukt. En dat was formidabel. Er zullen niet veel mensen zijn die hem niet gezien hebben, maar voor wie nog twijfelt: gaan! Ik beloof dat je er geen spijt van zult krijgen.
Maar dan 2015. Suzanne schrijft op haar blog al een poosje (naast boeken) over haar bezoekjes aan musea en nam zich voor in 2015 elke maand minstens 1 museum te bezoeken. "Wie doet er mee?"vroeg ze: #EMEM (Elke Maand Een Museum). Dat was allemaal zo aanstekelijk dat ik besloten heb mee te doen en daartoe dit nieuwe blog gemaakt hebt (naast mijn boekenblog) om daar verslag van te kunnen doen. Soms heb je zo'n zetje nodig.

Ik heb intussen al een beetje zitten zoeken wat haalbaar is vanuit Zeeuws-Vlaanderen. En ik heb voorlopig een optie op 2 steden: Brugge en Breda. Beide hebben meerdere mooie musea.
Als het Brugge wordt, gaan we denk ik naar Choco-Story (KLIK HIER), het Chocolade museum, in een historisch gebouw uit 1480. Men wil daar: De geschiedenis van de verwerking van cacao tot chocolade bekend maken en de kwalitatieve en gezondheidsaspecten van de Belgische chocolade promoten. Van bezoekers heb ik vernomen dat het ook historisch erg interessant is.
Wordt het eerst Breda, dan gaan we op bezoek bij het Miniaturen- en poppenhuismuseum (KLIK HIER) en het  MOTI-Museum (KLIK HIER). In het Museum of the Image is de tentoonstelling Waanzien. Volgens de website:

"Hoe word je wijs uit de beeldenwaan van de dag? Prik jij door de beeldtricks van spindoctors, glossy advertisers en foodmarketeers? Laat jij je beïnvloeden door sociale dresscodes, schoonheidsidealen of pornobeelden? Hoe houden je hersenen je voor de gek met beeld? Kortom: wat doet beeld met jou en wat doe jij met beeld?"

Klinkt goed. Wordt vervolgd!

© JannieTr, januari 2015.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten